Мікромегас (Вольтер).

Мікромегас - це науково-фантастична книга, написана французьким письменником Вольтером. Головний герой, Мікромегас, є жителем планети Сіріус і відрізняється величезними розмірами. Він був засуджений ізоляцією від двору на багато років за єретичні думки, які він висловив у своїй книзі. Одного разу Мікромегас здійснює подорож на планету Сатурн, де знайомиться з карликом, який виглядає як карлик порівняно з жителями Сіріуса. Книга спонукає читача до роздумів про сенс життя та місце людини в безкінечному космосі, а також про релативність понять розміру та часу.

Мікромегас - філософсько-фантастична повість, де автор Вольтер втілив свої роздуми про сенс життя та місце людини відносно Всесвіту. Головний герой Мікромегас - це інопланетянин з планети Сіріус, який має вражаючі розміри та інтелект, але за своїми думками був засуджений до вигнання зі своєї планети. Він відправляється у подорож на планету Земля, де знайомиться з представниками людської цивілізації та здивований їхніми історіями та проблемами. Пізніше він мандрує на планету Сатурн, де знову знаходить карлика, який у порівнянні з ним виглядає надзвичайно малим. Ця книга захоплює читача своїми несподіваними поворотами, глибокими філософськими роздумами та гострими соціальними коментарями.

"Мікромегас" - книга, написана автором, який витворяє уяву, що на планеті Сіріус існує істота величезних розмірів, на ім'я Мікромегас. За свою сміливість у висловлюваннях, він був засуджений і заборонений з'являтися при дворі на протязі багатьох років. Однак, Мікромегас вирішує здійснити подорож на планету Сатурн. Там він зустрічається з мешканцем цієї планети, який порівняно з ним виглядає карликом.






Жанры

#зарубежная классика

#зарубежная старинная литература

#зарубежная образовательная литература

#литература 18 века

#книги по философии

Мікромегас (Вольтер).

Похожие книги