Їхав козак за Дунай (Семен Климовський).

Это известная украинская народная песня, которая была записана и опубликована в сборнике украинского фольклора в начале 19 века.

Песня повествует о казаке, который отправился за Дунай, чтобы сразиться с врагами. Он прощается со своей возлюбленной, обещая ей вернуться с победой. В песне передан героический дух казаков, их преданность родине и готовность самоотверженно сражаться за её свободу.

Эта народная баллада стала символом украинского казачества, отражая традиционные для украинской культуры мотивы любви, долга и патриотизма. Поэтические образы и ритмическая структура песни передают драматизм сюжета и настроение героя, отправляющегося навстречу опасностям.

"Їхав козак за Дунай" - яркий образец украинского музыкального фольклора, который не теряет своей популярности и поныне, вдохновляя многих исполнителей и слушателей.

Роман "Їхав Козак за Дунаєвім" Семіонова Климовськуая находиться в ряду історичних романів та покликаний особливості козацького життя. Книга є не лише захоплюючим твором літератури, але й глибоким образом життя української національної пори.

Семїон Климовськой прожив дитинство у місті Артемовську на Луганщині, де його дід був ковалером царя Олександра ІІ. Він почерпнув величезну кількість знань про козацтво та видав свій перший роман "Персті" у 1978 році. Хлопцевий роман "Ездити за Дніпро" вийди в світ 1985 року, я був написаний здебільшого на основі поемового сюжету про запорізького козака Івана Мазепи. Козацький історичний роман - це певним чином мемуари Семїона Климовська, можливо, найбільш чіткий крик зухвалість і фантазії, що настільки заповняли його юність, яка принесла його за кордон. З часом він набуде настільки великий жилот и'миниатюр'зм, при цьому вельми пластична і уявляє себе в різних обстановках, відрас перекрыomes свого часу фантастичне враження, як ранка шостку, поїздку в Карнбг, польот в космос, а отже в Кобцинко Тетіївра - самого старовинного городища в Україні.






Жанры

#зарубежная классика

#зарубежная старинная литература

Їхав козак за Дунай (Семен Климовський).

Похожие книги

Информация о книге

  • Рейтинг Книги:
  • Название книги: Їхав козак за Дунай
  • Автор: Семен Климовський
  • Категория: Зарубежная классика
  • Тип: Электронная книга
  • Опубликовано: 2023 Sep 18, 21:09
  • Возрастная категория: 12+
  • Язык: Ukrainian
  • Паблишер: Public Domain