Сім’я Оппенгеймів (Лион Фейхтвангер). 1933г.

"Сім'я Оппенгеймів" - роман німецького письменника єврейського походження Ліона Фейхтвангера, який описує життя берлінської родини в період нацистського режиму. Головні герої - Оппенгейми, успішна родина власників меблевої фірми, що люблять свою країну і пишаються нею. Але з початком нацистської диктатури вони стають ворогами свого власного народу через їхнє єврейське походження. Описуючи життя родини, автор розкриває тему дискримінації та переслідування євреїв в нацистській Німеччині, а також трагедії, які їм доводилось переживати. Роман є художнім твором, що базується на реальних історичних подіях та вражає своїм реалістичним зображенням життя євреїв під час Голокосту.

Я очень рада, что вы решили пообщаться со мной, но, к сожалению, я не владею языком, на котором вы говорите. Всегда рада помочь вам на русском языке.

"Сім'я Оппенгеймів" - це роман, написаний Ліоном Фейхтвангером (1884-1958), відомим німецьким романістом і драматургом єврейського походження. Книга розповідає про берлінську родину Оппенгеймів, яка володіє відомою меблевою фірмою. Вони є спадкоємцями свого славетного прадіда, який вірно служив своїй країні. Оппенгейми люблять Німеччину і пишаються нею, але на початку 30-х років, коли на владу приходять фашисти, їх життя змінюється радикально.

Після приходу до влади фашистів родина Оппенгеймів, разом з багатьма іншими інтелектуалами та митцями, стає об'єктом переслідувань. Вони позбавляються громадянства, їх майно конфіскують, і вони змушені покинути Німеччину. Спочатку вони емігрують у Францію, а згодом, з 1940 року, переїжджають до США.

Роман розповідає про те, як Оппенгейми стикаються зі страшними наслідками антисемітизму та нацистської ідеології. Вони, як ніколи раніше, зіткнуться зі своєю єврейською ідентичністю і почутий відмови від них своїми колишніми знайомими. Їх колишні друзі та співвітчизники називають їх непотрібними та обвинувачують у всіляких злочинах. Оппенгейми, які довгий час вважали себе німцями, раптово стають жидами, позбавленими усього та вигнаними в концтабори.

"Сім'я Оппенгеймів" є зворушливим портретом родини, яка стикається зі складнощами, але все ж залишається вірною своїм переконанням і бореться за виживання і гідність у часи тоталітарного режиму. Книга досліджує питання національної ідентичності, розкриваючи протиріччя між прив'язаністю до батьківщини і наслідками політичних репресій.






Жанры

#зарубежная классика

#литература 20 века

Сім’я Оппенгеймів (Лион Фейхтвангер). 1933г.

Похожие книги

Информация о книге

  • Рейтинг Книги:
  • Название книги: Сім’я Оппенгеймів
  • Автор: Лион Фейхтвангер
  • Категория: Зарубежная классика
  • Тип: Электронная книга
  • Опубликовано: 2023 Sep 18, 21:09
  • Дата выхода: 1933г.
  • Язык: Ukrainian
  • Паблишер: OMIKO