Пані Боварі. Проста душа (збірник) (Гюстав Флобер).

Книга "Пані Боварі. Проста душа" - збірник, який включає два твори Франсуа Флобера. Першим з них є роман "Пані Боварі", який написаний у 1856 році і вважається важливою віхою в історії французької та європейської літератури. Роман відноситься до реалістичного жанру і є прикладом нового типу художньої прози, який суттєво відрізняється від прози попередніх епох. Флобер у своєму романі дотримується "об'єктивного методу", що означає усунення прямої авторської присутності в творі. У романі використовуються невласне пряма мова та глибокий психологічний аналіз персонажів.

Другим твором, який увійшов до збірки, є повість "Проста душа". Ця повість також написана Франсуа Флобером і відзначається проникливим психологічним аналізом головної героїні, простої жінки Фелісії. Повість розповідає про життя Фелісії з її мріями, надіями та трагічним кінцем.

Обидва твори збірки "Пані Боварі. Проста душа" пронизані почуттям справжньої людяності та вражають читача зовнішньою простотою, яка поєднується з глибиною психологічного аналізу.

Ось опис книги російською мовою:

В сборник вошли самые известные произведения Гюстава Флобера - роман «Госпожа Бовари» и повесть «Простая душа». Эти произведения проникнуты чувством подлинного гуманизма и поражают читателя внешней простотой, сочетающейся с глубиной психологического анализа.

Роман Флобера «Госпожа Бовари» (1856) является важной вехой в развитии французской и европейской литературы. Этим романом был запущен новый тип художественной прозы, существенно отличный от прозы предыдущих эпох. Роман относится к реалистической литературе, но в то же время дал импульсы другим литературным направлениям и течениям второй половины XIX века. В романе Флобер придерживался «объективного метода», главным признаком которого является устранение прямого авторского присутствия в произведении, то есть разнородных отступлений, комментариев, оценок изображаемого, эмоциональных всплесков и т.д. Впервые в этом романе широко используется несобственно прямая речь, которая получит большое распространение в литературе XX века.






Жанры

#зарубежная классика

#литература 19 века

Пані Боварі. Проста душа (збірник) (Гюстав Флобер).

Похожие книги

Информация о книге

  • Рейтинг Книги:
  • Название книги: Пані Боварі. Проста душа (збірник)
  • Автор: Гюстав Флобер
  • Категория: Зарубежная классика
  • Тип: Электронная книга
  • Опубликовано: 2023 Sep 18, 21:09
  • Возрастная категория: 12+
  • Язык: Ukrainian
  • Паблишер: OMIKO