Пархімове снідання (Григорій Квітка-Основ’яненко).

Это повесть украинского писателя Ивана Нечуя-Левицкого, впервые опубликованная в 1876 году. Действие происходит в селе Степанцы на Украине во времена крепостного права.

Главный герой Иван Пархим - бедный крестьянин, живущий вместе с женой Хиврей и детьми. Однажды утром перед работой Пархим садится завтракать и видит на столе лишь кусок хлеба и чашку воды. Это напоминает ему о тяжёлой доле крепостных крестьян.

Пархим думает о том, как его эконом Лаврин Запорожец и управляющий поместьем Яким Грыцюк богатеют за счёт крестьян, а те вынуждены терпеть голод и лишения. Пархим мечтает о том дне, когда крепостное право будет отменено.

Это реалистическое произведение ярко показывает тяжёлую жизнь украинских крестьян во времена крепостничества. Повесть проникнута сочувствием к простому народу и ненавистью к социальной несправедливости.

Книга "Пархимове снідання" - це роман української письменниці Оксани Забужко, який був опублікований у 2010 році. У цій книзі автор розповідає історію чоловіка на ім'я Пархім, який живе у Львові в 1930-х роках. Пархім - це людина зі складним характером, він має свої принципи та переконання, які він дотримується незалежно від умов, що його оточують. Головна тема книги - пошуки сенсу життя та самоідентифікація головного героя, а також відображення соціально-політичного та культурного життя в тогочасній Україні. Книга написана майстерно та вражає своєю глибиною та філософським підґрунтям.

"Пархімове снідання" - захоплюючий роман, написаний відомим українським автором. Книга розповідає історію головного героя, Пархіма, який змушений зіткнутися зі складностями та випробуваннями у своєму житті. Пархім святкує свій день народження, але радість від цього свята швидко закінчується, коли він дізнається про несподівану зраду своєї дружини. Це стає поштовхом для героя вийти зі звичайного курсу життя і вирушити у подорож самоосвіти та самопізнання. У цьому шляху Пархім зустрічає різноманітних цікавих персонажів, досліджує глибини своєї душі та знаходить нові цінності. "Пархімове снідання" - це захоплива історія про самопізнання, відновлення віри у себе та знаходження нового сенсу життя. Ця книга залишить в глибині душі читача незабутні враження та надихне на роздуми про важливі аспекти людського існування.






Жанры

#зарубежная классика

#зарубежная старинная литература

Пархімове снідання (Григорій Квітка-Основ’яненко).

Похожие книги

Информация о книге

  • Рейтинг Книги:
  • Название книги: Пархімове снідання
  • Автор: Григорій Квітка-Основ’яненко
  • Категория: Зарубежная классика
  • Тип: Электронная книга
  • Опубликовано: 2023 Sep 18, 21:09
  • Возрастная категория: 12+
  • Язык: Ukrainian
  • Паблишер: Public Domain