Конотопська відьма (Григорій Квітка-Основ’яненко).

Конотопська відьма - це історичний роман українського письменника Івана Нечуя-Левицького, опублікований в 1902 році. Роман розповідає про життя українського села в XVIII столітті і про відьму, яка за обвинуваченням місцевих жителів була схоплена і піддана жорстокому судовому процесу.

Головна героїня - Маруся Богуславка, яка після смерті свого чоловіка стає об'єктом суспільного зневаження через свої мистецькі здібності та вишуканий спосіб життя. Місцеві жителі починають підозрювати Марусю у чаклунстві та відправляють до неї шпигунів. Після того, як у селі стаються загадкові події, вона стає головним підозрюваним.

Роман Конотопська відьма є не тільки історичним документом, але й соціально-психологічним аналізом українського суспільства XVIII століття. Він показує, як прості люди легко піддаються маніпуляціям та істеріям, та як наслідки цих істерій можуть бути руйнівними для життя окремих людей і суспільства в цілому.

Конотопська відьма - це захоплива історична детективна книга українського письменника Івана Нечуя-Левицького, яка розповідає про загадкову історію відьми з Конотопа в XVIII столітті.

Головна героїня Маруся Богуславка володіла вишуканим смаком і вмінням малювати, але це не сподобалося місцевим жителям, які почали поширювати чутки про її зв'язки з чорною магією. Вона була звинувачена у вбивстві дітей та нещасних випадках, які траплялися у селі, і була схоплена та піддана жорстокому судовому процесу.

Автор розповідає про важкі часи для українського села, де невинні люди ставали жертвами істерії та несправедливих обвинувачень. Книга пронизана різноманітними переживаннями головної героїні, яка намагалася виправити ситуацію, але її зусилля були марними.

Конотопська відьма - це захоплююча і дуже важлива книга, яка відкриває очі на жорстокість та несправедливість, які можуть траплятися в суспільстві, коли люди віддають перевагу чуткам та маніпуляціям над доказами і розумом.






Жанры

#зарубежная классика

#зарубежная старинная литература

Конотопська відьма (Григорій Квітка-Основ’яненко).

Похожие книги

Информация о книге

  • Рейтинг Книги:
  • Название книги: Конотопська відьма
  • Автор: Григорій Квітка-Основ’яненко
  • Категория: Зарубежная классика
  • Тип: Электронная книга
  • Опубликовано: 2023 Sep 18, 21:09
  • Возрастная категория: 12+
  • Язык: Ukrainian
  • Паблишер: Public Domain