До нащадків моє послання; Таємниця мого зцілення, або Книга бесід про байдужість до мирського (Сповідь) (Франческо Петрарка). 1343,1350г.

«До нащадків моє послання; Таємниця мого зцілення, або Книга бесід про байдужість до мирського (Сповідь)» - це дві книги видатного інтелектуала свого часу, Франческо Петрарки (1304—1374), який був відомий як «батько гуманізму». Він був видатним латиністом, прихильником свободи і республіканських ідей, який підтримував зв'язки з тиранами і монархами. Петрарка протягом свого життя часто роздумував і писав про смерть, а його славу пережила як неперевершеного поета кохання.

«До нащадків моє послання» (1350) - це автобіографічний твір, своєрідний заповіт майбутнім поколінням. Це розповідь обдарованого європейця, який вже досягнув певного успіху, але не зупиняється в своїх пошуках місця в житті. Він прагне залишити краще враження на суспільство і, прежде всего, на себе.

«Таємниця мого зцілення, або Книга бесід про байдужість до мирського» (1343) вважається щоденником духовної кризи. У деяких перекладах цей твір виходив під назвою «Сповідь». «Таємниця...» побудована як уявний діалог Петрарки з Блаженним Августином. Протягом трьох днів учасники діалогу цитують Вергілія, Цицерона, Сенеку і самого Петрарку. Головною ідеєю є байдужість до матеріальних цінностей, яка є шляхом до зцілення, запропонованим Петраркою за думкою Блаженного Августина.

Автобиографический труд и своеобразный завет будущим поколениям «Мое послание потомкам» принадлежит одному из самых образованных интеллектуалов своего времени, знаменитому латисту, поклоннику свободы и республиканских вольностей писателю Франческо Петрарке (1307–1379). Этот труд опубликован в 1353 году.

В работе «Тайна моего исцеления, или Книга диалогов о безразличии к мирскому» Петрарка обсуждает духовную загадку и рассказывает о том, как встретился с Блаженным Августином и нашел путь к исцелению духа, который предлагает Августин.

Вокруг этих трудов Петрарки не утихают споры на разные связанные с их интерпретацией темы: отношения мужчин и женщин, глава семьи (муж), подлинный смысл избранника, неиссякаемость сексуальности Пет­рарки, мечты о мореплавании.






Жанры

#зарубежная классика

#европейская старинная литература

До нащадків моє послання; Таємниця мого зцілення, або Книга бесід про байдужість до мирського (Сповідь) (Франческо Петрарка). 1343,1350г.

Похожие книги

Информация о книге

  • Рейтинг Книги:
  • Название книги: До нащадків моє послання; Таємниця мого зцілення, або Книга бесід про байдужість до мирського (Сповідь)
  • Автор: Франческо Петрарка
  • Категория: Зарубежная классика
  • Тип: Электронная книга
  • Опубликовано: 2023 Sep 18, 21:09
  • Дата выхода: 1343,1350г.
  • Возрастная категория: 12+
  • Язык: Ukrainian
  • Из Серий: Шкільна бібліотека української та світової літератури
  • Паблишер: OMIKO